Domáca Zmrzlina Slaný Karamel
Recept je: bez lepku, bez sóje, bez laktózy, nemliečny, bez vajec a vegán.
- Použijeme: mixer, hrniec, zmrzlinovač
- Príprava: 10+10 + cca 30 minút
- Porcie: cca 8 kopčekov
- Autor: Petra Nela, Špeciálna Výživa
Potrebujeme
- ¾ hrnčeka kešu orechov (namočené vopred niekoľko hodín a scedené), 100 g
- 2 hrnčeky kokosová smotana, 500 ml (nie kokosové mlieko)
- 2 pl agáve sirup, 40 ml
- 5 pl kokosový cukor, 55 g
- 2 pl voda
- 1 čl vanilkový prášok (alebo vanilkový struk)
- ¼ tsp. morská soľ (Himalájska ružová)
Postup
- Nádobu zmrzlinovača deň vopred dáme do mrazáku.
- V malom hrnčeku, zmiešame kokosový cukor a vodu. Na miernom ohni privedieme do varu za občasného miešania – kým sa cukor úplne rozpustí.
- Nalejeme do mixéra, pridáme všetky ostatné suroviny a rozmixujeme dohladka.
- Zmes dáme vychladiť na cca 10 minút do mrazáka. (Ak tento krok vynecháte, tak zmrzlinovaču bude trošku dlhšie trvať zmrzlinu pripraviť.)
- Nalejeme zmes do zmrzlinovača (podľa návodu zmrzlinovača). (Čas prípravy zavisí od typu zmrzlinovača. Môjmu to trvá cca 30 minút.)
- Môžeme podávať.
Poznámky: Ak nemáme zmrzlinovač, tak môžeme skúsiť toto: nalejeme zmes do nejakej nádoby a necháme aspoň 2-3 hodiny v mrazáku. Takto zmrzlina nebude síce mať jemnú zmrzlinovú krémovosť, ale chuťovo bude tiež výborná. Čas prípravy uvedený hore nezahŕňa čas zamočenia orechov ani chladenie zmrzlinovej nádoby.
MOJE KUCHÁRSKE KNIHY. KÚPIŤ ICH MÔŽETE TU: KNIHY
Som certifikovaná poradkyňa pre výživu a suplementáciu. Venujem sa hlavne špeciálnej výžive pri rôznych diagnózach ako: Histamínová Intolerancia, Celiaka, Premnoženie Kvasiniek (Candida Albicans), Atopický Ekzém, Potravinové Intolerancie a Alergie, Osteopénia, Osteoporóza a iné.
1,231 total views, 2 views today
Pridaj komentár