Nepečený Koláč
Recept je: bez lepku, bez kvasníc, bez sóje, bez laktózy, bez mlieka a bez vajec. Vegetarián, Vegán a Raw.
- Použijeme: oválnu formu 23 cm, food processor
- Príprava: 5 minút + 30 minút chladenie
- Autor: Petra špeciálna Výživa
Potrebujeme
- Základ
- 3 pl kokosový olej, 70 g (nie roztopený!)
- 3 hrnčeky sušené figy, 600 g (cez noc zamočené)
- 1 čl vanilkový prášok
- Vrchná vrstva
- 2 hrnčeky vlašské orechy, 250 g
- 3 pl kokosový olej, 70 g (nie roztopeny!)
- 1 veľký banán (bez šupky), 150 g
- 3 pl marhuľový olej, 30 ml
- 2 pl agáve sirup, 40 ml
- 3/4 hrnčeka jahodový džem, 90 g
Postup
- Formu vystelieme papierom na pečenie.
- V food processore spracujeme suroviny na základ.
- Naberačkou ucapkáme do formy, vyhladíme povrch a dáme vychladiť do mrazničky na 15 minút.
- V food processore pomelieme vlašské orechy.
- Pridáme všetky ostatné suroviny potrebné na vrchnú vrstvu, spracujeme kým vznikne krémová hmota.
- Z mrazničky vyberieme základ, krém rozotrieme rovnomerne na základ a necháme vyhladiť v mrazničke ešte 15 minút.
- Vyberieme z mrazničky, opatrne nakrájame a podávame.
- Voliteľné: ozdobíme ovocím…
Poznámky: môžeme použiť aj iné orechy namiesto vlašských.
MOJE KUCHÁRSKE KNIHY. Kúpiť ich môžete tu: KNIHY
Som certifikovaná poradkyňa pre výživu a suplementáciu. Venujem sa hlavne špeciálnej výžive pri rôznych diagnózach ako: Histamínová Intolerancia, Celiaka, Premnoženie Kvasiniek (Candida Albicans), Atopický Ekzém, Potravinové Intolerancie a Alergie, Osteopénia, Osteoporóza a iné.
1,813 total views, 4 views today
Rada by som sa opýtala na jednu z ingrediencií, ktorú som si nevšimla alebo tam chýba…je to 2 bod z ingrediencií v základe— 3 hrnčeky 600 g (cez noc zamočené).
A máte tu naozaj úžasné recepty, ktoré vôbec nie sú náročné a určite sú aj chutné.
Dobrý deň Simonka,
Už je to opravené-dopísané. 🙂 Sú to fify. Mrzí ma to, len už som asi vyerpaná z toľkého písania v poslednej dobe, že som si to ani nevšimla. 🙂 Prajem krásny deň. 🙂