Power Piškótky
Tento recept je:bez lepku, bez sóje, bez kvasníc, bez laktózy, nemliečny, bez vajec. Vegetarián a Vegán.
- Použijeme: silikónová forma na piškótky, misa,
- habarka, hrnček
- Príprava: 5 minút
- Pečenie: 20-25 minút
- Porcie: cca 15 piškótiek
- Autor: Petra Nela, Špeciálna Výživa
Potrebujeme
- Na cesto
- Mokré
- 2 banány (bez šupky a popučené na kašu), 230 g
- 2 pl Power mandľové maslo, 40 g
- 1/3 hrnčeka mandľové mlieko, 80 ml
- Suché
- ½ hrnčeka biela hladká ryžová múka, 70 g
- 2 pl tapioková múka (škrob), 30 g
- 1 čl vanilkový prášok
- 1 čl sušená mletá pomarančová kôra
- Extra
- 2 čl kypriaci prášok
- 1 čl jablčný ocot
- Na polevu
- 4 kocky power čokolády
- 2 pl mandľové mlieko
- 1 pl kokosový sirup
- Extra 1
- kokosový olej na vymastenie formy
Postup
- V mise si zmiešame mokré suroviny, potom pridáme suché suroviny a vymiešame na hladkú zmes (habarkou). Nakoniec pridáme do cesta suroviny Extra a dobre premiešame.
- Lyžicou rovnomerne rozdelíme do pripravenej vymastenej silikónovej formy.
- Pečieme v rúre 20 až 25 minút na 175°C.
- Vyberieme z rúry, prikryjeme utierkou.
- Pripravíme si polevu: suroviny na polevu Extra 1 dáme do hrnčeka a na miernom ohni roztopíme (po roztopení vyberieme oriešky, ktoré boli v čokoláde).
- Piškótky si rozložíme na tácku, alebo dosku a popolievame pripravenou polevou.
- Podávame.
Poznámky: Pokiaľ nemáte formu na piškóty, tak môžete použiť mini silikónové košíčky na muffinky a pripraviť si namiesto piškót mini muffinky.
MOJE KUCHÁRSKE KNIHY. Kúpiť ich môžete tu: KNIHY
Som certifikovaná poradkyňa pre výživu a suplementáciu. Venujem sa hlavne špeciálnej výžive pri rôznych diagnózach ako: Histamínová Intolerancia, Celiaka, Premnoženie Kvasiniek (Candida Albicans), Atopický Ekzém, Potravinové Intolerancie a Alergie, Osteopénia, Osteoporóza a iné.
1,633 total views, 2 views today
Pridaj komentár